Pinksterdienst 31-05-2020 Pinksterdienst 31-05-2020

Kerkdiensten coronacrisis Kerkdiensten coronacrisis

Tot 28 juni géén kerkdiensten
Conform de laatste richttlijnen van het RIVM en de PKN, zullen er tot en met Pinksteren géén kerkdiensten en andere aktiviteiten gehouden worden in ons kerkgebouw.
Na raadpleging van de gemeenteleden zijn er op 7, 14 en 21 juni ook nog geen fysieke kerkdiensten.
Op 28 juni wordt de 1e aangepaste dienst gehouden met in achtneming van het protocol van de PKN en het gebruikersplan: o.a. niet zingen-vooraanmelding-plaatsaanwijzing-geen koffiedrinken.

Protocol kerkdiensten.pdf

Online Kerkdiensten Online Kerkdiensten
Via uw internetverbinding worden er meerdere kerkdiensten uitgezonden.

Op www.kerkdienstgemist.nl wordt iedere zondag een dienst vanuit Oss, Ravenstein, Lith, Grave of Cuijk uitgezonden. Altijd Oss invullen.
Vanaf plm. 9.50 uur kunt u de dienst volgen en dat kan daarna nog de gehele week.
Voorbeden kunnen tot donderdagmiddag aangeleverd worden bij scriba Adri de Vriend: scriba@pkn-lith-oijen.nl.

Op www.coronaviering.nl verzorgt ds. Otto Grevink iedere zondag om 9.30 uur een speciale coronaviering vanuit de Opstandingskerk in Tilburg.

Op NPO 2 wordt iedere zondagmorgen van 9.15 -9.45 uur een meditatie uitgezondendoor vanuit de kapel van het dienstencentrum van de PKN in Utrecht.

De diensten zijn allemaal zonder bezoekers en met muziek en zang door enkele eigen gemeenteleden of beelden van Nederland Zingt.

Take a preek Take a preek

Ds. Otto Grevink, predikant in de Opstandingskerk in Tilburg, is gestart met een serie podcasts over Bijbelverhalen. Zelf zegt hij daarover: ‘Juist in deze tijd is het belangrijk om verhalen te vertellen. Verhalen die al langer meegaan dan wij leven. Het zijn geloofsverhalen van mensen waar wij met onze verhalen bij kunnen aanhaken. Onze verhalen staan niet los van de verhalen van mensen die eeuwenlang al zoeken naar antwoorden op alledaagse vragen, en op de uitdagingen van crisistijden.’

Elke week op dinsdag en vrijdag is er een nieuwe podcast. De podcasts zijn te beluisteren via de website www.takeapreek.nl . Klik op “Luister mee” en klik dan op “Play” om een podcast te starten. De podcasts zijn ook te beluisteren via Spotify.

In een filmpje op YouTube legt ds. Otto Grevink uit waarom hij met deze podcasts is begonnen.

Gemeentebrief Gemeentebrief
15 mei 2020